Girişimcilik Fikirleri

Geleceğe Hazırlanmak İsteyenler İçin Girişimcilik Fikirleri!

Geleceğe hazırlanmak isteyenler için girişimcilik fikirleri oldukça geniş bir yelpaze sunar. Ama önemli olan nokta bu girişimcilik fikirleri arasından sizin koşullarınıza en uygun olanı seçmektir.

“Üniversite kazanma dönemi” sona erdi, “Üniversiteye kaydolma dönemi” başladı! Türkiye’de 15-20 yıl önce üniversite kazandığınızda bu haberi herkes duyar, tüm mahalle sizi tebrik ederdi. Çünkü mahallede üniversiteyi kazanan tek kişinin siz olma olasılığı %99’du. Son yıllarda üniversite sayısı hızla arttı, kaliteli üniversiteler bölündü ve yeni üniversite açılmış gibi lanse edildi. Kontenjanlar haddinden fazla arttı, puan barajları düştü , buna karşılık kaliteli akademisyen sayısı azaldı. Ayrıca sınav soruları seçici olmaktan çıktı. Türk üniversitelerinin kalitesi artık konuşulmuyor bile, çünkü yok. “Dünyada İlk 500 Üniversite” arasındaki kaç üniversitemiz var, biliyor musunuz? Boşuna araştırmayın , ben söyleyeyim! Rakamla: 0, yazıyla: Sıfır. 3 yıl sınava hazırlanmak, en az 4 yıl üniversite okumak, en az 2-3 yıl da KPSS’ye hazırlanmak. Nereden bakarsanız bakın en az 300.000 ₺. KPSS’yi kazandıktan sonra ise alanınız ile ilgili kontenjan açılmasını beklemek, mülakatta haksız bir şekilde elenmek ya da istemediğiniz bir yere mecburen atanmak.

Girişimcilik Fikirleri

Ne yapmalı?

  1.  Dünyada yaygın olarak kullanılan İngilizce, Almanca, İspanyolca, Fransızca belki de Çince gibi geçerli dil öğrenmek.
  2. İnstagram, Facebook, Twitter, Youtube, Tiktok gibi sosyal medya mecralarında, sadece tüketici olmaktan çıkıp üretici, satıcı olmak.
  3. Elimizdeki imkanlarla pasif ya da ek gelir getirecek işleri araştırıp o işlere ortak olmak.
  4. Girişimcilik Fikirleri

Bunu Nasıl Yapacağım?

  1. Öncelikle yapmaya karar vereceğiz.
  2. Bu alanlarda önce “ücretsiz” ya da “düşük bütçeli” eğitimlere katılacağız. Udemy, youtube, italki , preply vs…
  3. Planlamalarımızı icraata dönüşmeliyiz.

1000 defa çorba tarifi okuyup izleyebilirsiniz ama mutlaka mutfağa girip çorba yapmalısınız. İlk çorbanızı belki kendiniz bile içemeyeceksiniz ama sabır ve gayretle en güzel çorbayı yapma yolunda hızla ilerleyeceksiniz. Teoriden sonra pratik şart. Şimdi karar verme zamanı!

Girişimcilik Fikirleri

Girişimcilik fikirleri için bazı seçenekler!

  • Amazon’da satıcı olmak.
  • ETSY’de satıcı olmak
  • Fiverr’de hesap açmak ve içerik ya da hizmet satıcısı olmak.
  • Network Marketing alanında çalışmak. Bu alanda çalışacaksanız iş ortağı olacağınız kişileri ve şirketi çok iyi araştırmanızı öneririm.
  • Udemy’de ürün ya da hizmet içerik üreticisi olmak.
  • Youtuber olmak. Herkesin yapmak istediği popüler alan.
  • Bir web sitesi kurmak.
  • Yeteneğiniz varsa spesifik alanlarda iş üretmek (Makale yazarlığı, sitelere içerik hizmeti vs.)

Türk Lirası gözümüzün önünde eriyip giderken asıl önemli olan konu ise gelirlerimizi mutlaka dolar ve Euro ya da sterlin gibi değer kaybetmeyen para birimleri cinsinden kazanabilecek perspektife sahip olmak. Aksi takdirde kazancınız olsa bile elinize geçen para güneşte eriyen kar tanesi gibi olacaktır.

Daha güzel girişimcilik fikirleri ve öneriler için takipte kalınız! Hepinize bol kazançlar dilerim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir